2016. április 3., vasárnap

Medvehagyma

gyűjtésen voltam a hétvégén Fenyőfőn. Így elkészült ismét a múltkor leírt medvehagymás túrós pogácsám. Naggyon finom lett, aminek csak egyik pillére volt a frissen szedett bakonyi medvehagyma, a másik a zsíros házi túró volt. Nem érdekel mennyibe kerül, csak házi túrót használok mostantól. Az összes bolti túró gumi állagú frissen és sütve egyaránt.

A. is megkóstolhatta a Belgában tanult medvehagymakrémlevesem. A fotó csak azért ilyen gáz, hogy ne csorogjon a nyálatok a billentyűzetre...

Bodzás-árok
Medvehagyma krémleves:
      1 csokor medvehagyma
      újhagyma
      vaj
      alaplé vagy víz
      főző tejszín
      liszt
      só, bors, szerecsendió

Vajon megfonnyasztjuk az újhagymát,majd hozzáadjuk a medvehagymát amikor kissé összeesett 1 evőkanál liszttel stauboljuk és felengedjük az alaplével majd ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Miután felforrt turmixoljuk és hozzáadjuk a tejszínt.

Nincsenek megjegyzések: